SUBARU BOXER motor

A SUBARU BOXER motornak köszönhetően juthat el a SUBARU BRZ az izgalom és precizitás teljesen új magasságaiba.

A motortérben elhelyezett kompakt 2.0 literes motor a korábbinál alacsonyabbra, valamint a vezetőhöz közelebb került. Ez az első motor a maga nemében közvetlen Multipont üzemanyag-befecskendező rendszerrel, amely egyaránt növeli az érzékenységet és az üzemanyag-hatékonyságot, azaz mindkét szempontot illetően egyidejűleg képes az elégedettséget fokozni.

2.0-LITRE DOHC SUBARU BOXER


2.0 literes DOHC SUBARU BOXER motor

  • Max. teljesítmény: 147 kW (200 LE) / 7,000 ford./perc
  • Max. nyomaték: 205 Nm (20.9 kgfm) / 6,400 – 6,600 ford./perc
  • Üzemanyag fogyasztás 6MT*:  7,8 l/100 km
  • Üzemanyag fogyasztás 6AT*:  7,1 l/100 km
  • CO2 kibocsátás 6MT*:  180 g/km
  • CO2 kibocsátás 6AT*: 164 g/km

* Üzemanyag-fogyasztás és CO2 kibocsátás az EC715/2007-2015/45W előírások alapján.

A lehető legalacsonyabb súlypont

Igazi mérnöki kihívásnak bizonyult a SUBARU BRZ súlypontját olyan alacsonyra helyezni, amennyire csak lehetséges, mert ez azt jelentette, hogy vezetés közben a legizgalmasabb élmények elérhetővé és egyben folyamatosan kézben tarthatóvá válnak. Az autó minden eleme - a BOXER motor elhelyezésétől a tetővonalon keresztül az üléspozíció kialakításáig – hozzájárul ahhoz, hogy a SUBARU BRZ az egyik legalacsonyabb súlyponttal rendelkezzen a mindennapokban közlekedő járművek között.

Sportos hajtáslánc

Az ideálisan kiegyensúlyozott SUBARU BOXER motornak köszönhető a SUBARU BRZ rendkívüli stabil és dinamikus. A hátsókerék-hajtású kialakítás lehetővé tette, hogy a motor hátrébb kerüljön, ezáltal még precízebb legyen a kanyarokban a SUBARU BRZ úttartása. A mozgékonyság további javítása érdekében mindezt egy újjátervezett kormányművel ötvöztük, amely elképesztő pontossággal és gyorsasággal reagál a legapróbb mozdulatokra is.

Az egység harmóniája

Az SUBARU BRZ kimagasló kezelhetőségének alapja a megerősített karosszéria. Az intelligens tervezés lehetővé teszi, hogy a SUBARU BOXER motor alacsonyabban helyezkedjen el a motortérben, és a könnyű és kiegyensúlyozott futóművel együtt mindez alacsonyabb súlypontot eredményez, amely még inkább elősegíti a kiváló irányíthatóságot és a stabilitást annak érdekében, hogy a vezetési élmény igazán személyes legyen.

A levegő erejének használata

Az új, könnyűfém ötvözetből készült spoiler stílusos és agresszív megjelenést biztosít, egyben a SUBARU BRZ aerodinamikai tulajdonságait is javítja. Alakja közvetlenül hozzájárul a légáram hatékonyságának növeléséhez és nagyobb sebesség mellett a leszorító erő fokozásához a jobb irányíthatóság és stabilitás érdekében.

Torsen* önzáró differenciálmű (LSD)

Üdítő precizitás minden kanyarban - ez az, ami alapvetően meghatározza a SUBARU BRZ úttartását. Egy fejlett Torsen önzáró differenciálmű (azonos típusú LSD található a nagy teljesítményű WRX STI modellben is) segít megtartani a kívánt ívet nagy sebességű kanyarban, ráadásul a biztonság növelésén túlmenően egyenetlen utakon hozzájárul a vezető és az utasok kényelméhez.

* Torsen a JTEKT Corporation bejegyzett védjegye.

A teljesítménynek alárendelt felfüggesztés

Egy teljesen független felfüggesztés az alapja a SUBARU BRZ-t jellemző mozgékonyságnak és érzékenységnek. A MacPherson típusú első rugóstagok maximális merevséget biztosítanak és a közvetlen ellenőrzés érzését kínálják azáltal, hogy a SUBARU BOXER motor a korábbinál alacsonyabbra került.  A hátsó kettős keresztlengőkaros kialakítás pedig úgy igyekszik az út egyenetlenségeit kisimítani, hogy azok észrevétlenek maradjanak.