Gyűrű alakú karosszéria megerősítések

A gyűrű alakú karosszéria megerősítések a tető és az ajtók, valamint az oszlopok és a padló között megerősítik az utasteret. Ez a kialakítás eltereli és elosztja azokat az erőket, amelyek egy ütközés során hatnak az utasokra. A keretszerkezetet nagy szakítószilárdságú acélból készítettük, amely könnyű súlya ellenére nagyon erős és merev.

Könnyített karosszéria

A letisztult vonalvezetés, valamint a széles körben alkalmazott nagy szakítószilárdságú acél hozzájárult a karosszéria súlyának csökkenéséhez, miközben az merevebb lett. Mi több, az alumínium motorháztető még könnyebbé teszi a SUBARU BRZ-t, ezáltal – és a motor alacsony építésének hatására - az autó tömegközéppontja a korábbinál mélyebbre került.

SRS* légzsákok

A minden irányban megfelelő kilátás biztosítása és a vezető számára a fokozott kontroll lehetőségének megteremtése alapvető szempont volt a SUBARU BRZ megalkotásakor. Hiába bízunk azonban ezekben a rendkívüli adottságokban, bármi megtörténhet. Az SRS légzsákok teljes körű rendszere segít megelőzni a súlyos sérüléseket, ha mégis bekövetkezik a baj. Az alapfelszereltség részeként minden SUBARU BRZ-t első-, oldalsó- és függönylégzsákokkal, valamint a vezető alsó végtagjait óvó térdlégzsákkal láttunk el.

Hegymeneti elindulást segítő rendszer

A biztonságosabb vezetés érdekében, emelkedőn történő előre induláskor vagy tolatás kezdésekor a rendszer 1-2 másodpercig még aktívan tartja a fékeket a pedál felengedése után, ezzel megelőzve a jármű visszagurulását és könnyebbé téve az elindulást.

Járműdinamikai vezérlőrendszer (VDC)

Valamennyi SUBARU BRZ-ben alapfelszereltség ez a fejlett elektronikus rendszer, amely — a fékezést, a kormányzást és a hirtelen irányváltoztatást is beleértve – érzékelők sokaságával figyeli és elemzi, hogy az autó a vezető által kijelölt íven halad-e. Amennyiben a jármű kezdi elveszíteni a stabilitását, a rendszer a nyomatékelosztást, valamint a motor- és a fékek teljesítményét úgy szabályozza, hogy segítségével a jármű feletti kontroll folyamatosan fenntartható legyen.

TRACK mód

A TRACK mód úgy segít megőrizni a kontrollt az autó felett, hogy közben a vezető 4 alternatíva közül választhat. A menetstabilizáló (VSC) kikapcsolása lehetőséget biztosít a SUBARU BRZ sportos természetének teljes kiaknázására.

.

Remek kilátás

A közeledő veszély kellő időben való észlelése elengedhetetlen annak elkerüléséhez, ezért a Subaru BRZ belső terét úgy terveztük, hogy vezetője a lehető legnagyobb mértékben átláthassa autója környezetét.

* SRS: kiegészítő passzív biztonsági rendszer. Csak a biztonsági övekkel együtt használva hatékony megoldás.